Naiv festők nemzetközi szalonja

Második alkalommal szervezi meg a Naiv festők nemzetközi szalonját Nagyváradon a Körösvidéki Múzeum, a Hagymányos Kultúra Megőrzésének és Népszerűsítésének Bihar Megyei Központja és a Bihar Megyei Turisztikai Tájékoztató Központ.

A kiállítást június 27-én, csütörtökön 17 órakor nyitják meg a múzeumban, a tárlaton több mint 80 képet láthatnak, összesen 42 – francia, spanyol, finn, holland, magyar, görög, litván, izraeli és romániai – naiv festő munkáit. A tárlatot dr. Aurel Chiriac, a Körösvidéki Múzeum igazgatója nyitja meg, jelen lesz a szalon kezdeményezője, Mihai Dascălu, támogatója, Mircea Jacan, a hagyományőrző központ igazgatója. A hazai naiv festők közül Mariana Mihuț, Gustav Hlinka, Doina Hlinka, Viorica Ana Farkaș, Valeria Tofan, Ana Boța, Costică Onuță, Calistrat Robu ésPaul Robu, Constanța Voicu és Ion Măric, Izraelből Noemi Eshet Rosenzweig, Lengyelországból pedig Barbara Jozefowicz jelezte részvételét.

A tárlat július 27-éig látható, egy belépőjegy 8 lejbe kerül. Négy éven fölüli gyermekeknek, diákoknak, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak 4 lej a jegy, ezzel a múzeum időszaki tárlatait is megnézhetik. A négy éven aluli, valamint nevelőotthonokban élő gyermekek, a háborús veteránok, a volt és jelenlegi múzeumi alkalmazottak ingyen tekinthetik meg a tárlatot.

2019.06.27
Galéria