Továbbra sincs helyük ősztől a színházaknak

Több napirendi pont is elbukott a Bihar Megyei Tanács kedden megtartott, e havi rendes ülésén. A kétharmados döntést igénylő határozattervezetekre az ellenzékben lévő nemzeti liberális pártiak sorra nemet mondtak.

Továbbra sem egyeztek bele a nemzeti liberális párti tanácstagok abba, hogy a magyar és a román színház használhassa a filharmónia épületét, bár a szavazás előtt Pásztor Sándor tanácselnök előrebocsátotta: a nyár folyamán, egy határon átívelő projekt eredményeként forgószínpadot építenek, cserélik a hang- és fénytechnikát, emiatt nem lehet a következő évadot ott elkezdeni.

A liberálisok abba is belekötöttek, hogy a megyei tanács és alárendelt intézményei gépkocsikat vásárolnának. Mint mondták, a megyei önkormányzatnak vannak járművei, illetve azt is kifogásolták, hogy miért nem tudni előre, hány autót vonnak ki a forgalomból. A Francis Hubic Művészeti iskola például egy autót kért a már meglévő – mint kiderült, mintegy húszéves – Daewooja helyett, erre azért lett volna szükség, mert a tervek szerint ősztől Belényesben és Margittán is tartanak majd órákat.

A megye magánvagyonának leltárát – az elmúl három évhez hasonlóan – szintén nem szavazták meg, ez ismét elbukott, mivel kétharmados többséget igényelt volna. Átment ellenben az a szabályzat, mely a civil szervezeteknek adandó, vissza nem térítendő támogatások odaítélési módjáról szól, bár ezt sem támogatták a liberálisok annak ellenére, hogy az események meghirdetésére és a támogatások kedvezményezettjeinek közzétételére vonatkozó kérdéseikre pozitív válaszokat kaptak.

2019.06.18
Galéria
Ioan Mang, Pásztor Sándor és Traian Bodea
Bár hiányos volt a liberális frakció (jobbra), sok határozatot megtorpedózott
Kulcsszavak: