Építhetik tovább az autópályát megyénkben

Elbírálta a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) az ajánlatokat, megvannak a Bihar megyei szakaszok kivitelezői.

Az észak-erdélyi autópálya Bihar megyét érintő részét három szakaszra osztották, most a Berettyószéplak és Bisztraterebes, illetve a Bisztaterebes és Bihar közötti sztrádaszakaszok kivitelezőiről döntöttek. Amint arról beszámoltunk, a Bihartól a magyar határig tartó szakaszon már dolgoznak.

Az úgynevezett első, Berettyószéplak és Bisztraterebes közötti, 26,35 kilométeres szakaszt a román Constucţii Rt. és horvát Hidroelektra Mehanizacija D.D. (volt Niskogradnja D.D.) alkotta csoport nyerte el. A szerződés értéke áfa nélkül 361,9 millió lej (75,7 millió euró). A tervezésre és kivitelezésre 6, illetve 18 hónapjuk van, tízéves jótállást vállaltak a munkáért. Ezen a szakaszon egy csomópontot kell kialakítani, illetve 19 hidat, felüljárót és viaduktot építeni vagy befejezni.

A második, Bihar és Berettyószéplak közötti, 28,55 km-es autópályarészt a Trameco Rt., a szlovákiai Vahostav Rt., a Drumuri Bihor Rt., a Drum Asfalt Kft. és az East Water Drillings Kft. alkotta cégcsoport építheti meg (ők a Bihar és a határ közötti szakasz kivitelezői is). Szerződésük értéke áfa nélkül 326,5 millió lej (68,3 millió euró). Ezen a szakaszon összesen 18 hidat, felüljárót és viaduktot kell elkészíteni vagy befejezni, a tervezésre szintén 6, a kivitelezésre pedig ugyancsak 18 hónapjuk van. A munkára tízéves jótállást vállaltak.

2019.06.13
Galéria
BIhar közelében már folyik a munka
Kulcsszavak: