Miniévad a Nagyvárad Táncegyüttessel

A 2018/2019-es évadot táncszínházi különlegességekkel és Miniévaddal zárja a Nagyvárad Táncegyüttes.

Május 31-én, pénteken 19 órától a Szigligeti Stúdióban tűzi műsorára a Nagyvárad Táncegyüttes Halász Gábor rendező-koreográfus Immortel című táncszínházi produkcióját. Az eseményre a fiatal táncosoknak és koreográfusoknak indított Imre Zoltán Program keretében kerül sor.

Június 3-án és 5-én zajlik a Nagyvárad Táncegyüttes hagyományos, évente megrendezendő Miniévada, melynek keretében az elmúlt tíz hónapban létrehozott előadásokat tekintheti meg a közönség. Június 3-án, hétfőn 17 órától az Aranyos szegelet című, a csángó-magyar mondavilág teremtéstörténetére épülő zenés előadás, 20 órától pedig a nemrég bemtutatott kortárs mozgásszínházi produkció, a Bardo tekinthető meg a Szigligeti Stúdióban.

A Miniévad második szakaszában, június 5-én, szerdán 17 órától Tőkés Imola nagyváradi táncművész Vakfolt, illetve 19 órától Györfi Csaba koreográfus Idegen című táncszínházi előadásait láthatja a közönség – ez utóbbi a Regina Maria Színház fesztiváljának programjába is bekerült június 9-én, vasárnap 17 órai kezdettel. 

A Miniévad előadásain kívül zárásképpen június 12-én, szerdán 20 órától a GG Tánc Eger Szegfűk és rózsák című előadását tekintheti meg a közönség a világhírű Clébio Oliveira koreográfus színrevitelében, aki alkotásában a szerelem és a szenvedély örök dilemmáit fogalmazza újra a tánc nyelvén.

Az előadásokra és a Miniévadra jegyek a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók, ugyanakkor kedvezményes árú Miniévad-bérletek is válthatók.

 

 

2019.05.31
Galéria
Bardo
Szegfűk és rózsák