Holnap kezdődik a VII. HolnapUtán Fesztivál

Három ország nyolc társulatának tizenkét előadását láthatja a közönség május 1–5. között, a hetedik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztiválon. Az ötnapos eseménysorozat célja, hogy a Kárpát-medence legjelentősebb színházi műhelyeiben, fiatal alkotók által színre vitt produkciókat szemlézze, és megmutatkozási lehetőséget teremtsen pályakezdő tehetségek számára.

A VII. HolnapUtán Fesztiválon a magyar színházi élet olyan kiválóságai vesznek részt, mint a budapesti Örkény Színház vagy a formabontó előadásairól híres szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vagy a nagyváradi teátrummal testvérintézményi kapcsolatot ápoló Harag György Társulat.

A szervezők ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a független társulatok alkotói tevékenységébe is betekintést nyújtsanak, így a fesztiválon a kolozsvári Váróterem Projekt előadása, illetve a budapesti K2 Színház és a Miskolci Nemzeti Színház koprodukciója is látható lesz. A HolnapUtán Fesztivál célkitűzéseinek megfelelően, az előadáskínálatot a magyar nyelvterületen működő színházművészeti főiskolák előadásai egészítik ki, amelyek közül az idei kiadáson a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, illetve a kolozsvári BBTE színészhallgatói is képviseltetik magukat.

Az ötnapos eseményen sor kerül egy, a színészhallgatók számára szervezendő zenés színházi workshopra, valamint a Magyar Színházi Szövetséggel együttműködésben meghirdetett művészeti titkárok szakmai találkozójára, ugyanakkor a szervezők három koncertre is várják az érdeklődőket: máus 2-án a budapesti színészhallgatók Pink Mojos nevű zenekara, május 3-án a Szigligeti Színészzenekar, május 5-én pedig DJ Traila zenél a Moszkva Kávéházban.

A VII. HolnapUtán Fesztivál programját az esemény és a Szigligeti Színház weboldalán (www.holnaputan.szigligeti.ro, www.szigligeti.ro ), illetve Facebook-oldalain böngészhetik az érdeklődők. A szervezők felhívják az okostelefonnal rendelkezők figyelmét arra, hogy a VII. HolnapUtán Fesztivál programja hamarosan a FestivApp mobilapplikáció segítségével is elérhetővé válik.

2019.04.30
Galéria
Eklektikon 2048
Secondhand - Pogány Judit
Kulcsszavak: