Májusban újabb rendkívüli tanácsülés várható

Rendkívüli ülést tartott a nagyváradi önkormányzati képviselő-testület szerdán. Ez alkalommal a létszámhiány miatt több tervezet is megbukott.

A Nemzeti Liberális Párt 18 tanácsosa közül 5-en hiányoztak, az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt frakciójából pedig egy-egy ember, így húsz tanácstag volt jelen a mai váradi rendkívüli tanácsülésen, melynek elején Marius Moş, a Nemzetközi Finanszírozású Projektek Igazgatóságának vezetője beszélt az öt tervezetről, melyet ők tűztek napirendre. Ezek közül négy tömbházak hőszigeteléséről, az ötödik pedig a geotermális energia hasznosításáról szólt, s ezeket egyhangúlag szavazták meg a jelen lévő tanácstagok. Az ülés végén köszönetet is mondott érte Ilie Bolojan polgármester, mivel ennek leadási határideje május 7.. Az elöljáró ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az elbukott tervezetek miatt várhatóan május közepén újra rendkívüli ülést tartanak majd.

Megbukott többek között az az elvi beleegyezésről szóló tervezet, mely szerint a város vagyonából egyes ingóságok ingyenesen az alárendelt intézmények tulajdonába kerülhetnek. Mind Kirei Melinda RMDSZ-es, mind Liviu Sabău-Popa szociáldemokrata frakcióvezető hiányolta a konkrétumokat, és sem Eduard Florea gazdasági igazgató, sem a polgármester ama válasza, miszerint az egyes tételektől egyenként dönt majd a tanács, nem győzte meg őket. A szociáldemokraták több, a Termoficare Zrt.-hez kapcsolódó határozatot is kifogásoltak mondván, hogy a húszoldalnyi anyag az utolsó pillanatban került eléjük. Emiatt a 14 szavazatot igénylő tervezetek is elbuktak, illetve azt sem szavazták meg, hogy egyes berendezések a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesületének kezelésébe kerüljenek az Ingatlankezelőségtől.

2019.04.24
Galéria
Az ellenzéki szociáldemokrata és RMDSZ-es tanácstagok több határozattervezetre is nemet mondtak