Kolozs megye bajnokával osztályoznak a bihariak

A Román Labdarúgó-szövetség elkészítette a harmadosztályú bajnokság osztályozóinak programját. A február 15-én megtartott sorsoláson Kolozs megye bajnokát kapta ellenfélül megyénk leendő bajnokcsapata.

A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület által szervezett felnőtt bajnokságban a Váradszentmártoni KSK áll az élen az őszi idényt követően. A 2017–2018-as idényben is élen záró gárda újra megpróbálkozik a feljutással, tavaly ugyanis a Máramaros megyei győztes Nagybányai Minaur állta útját.

A szentmártoniak előnye 4 pont a második helyezett Nagyváradi AC 1910 együtteséhez képest. Utóbbiaknak az őszi idény végére sikerült szorosabbá tenniük az elsőségért folyó küzdelmet. A két csapat a váradi Bodola Gyula Stadionban már megmérkőzött egymással, a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. A visszavágóra Biharszentjánoson kerül majd sor, ugyanis a Szentmártoni KSK itt játssza hazai pályás találkozóit annak ellenére, hogy a Félixfürdőt is magába foglaló községnek a legmodernebb követelményeknek is megfelelő stadionja van. Azt azonban kizárólag a másodosztályban szereplő Nagyváradi Luceafărul használhatja. Utóbbi gárda alig 200 fős nézőátlagot tud felmutatni hazai mérkőzésein. Ennyien, sőt valamivel többen a megyei első osztályban szereplő csapatok többségének találkozóira is kilátogatnak.

A bajnoki címért folyó csatába valószínűleg az Érmihályfalvi Unirea, a Mácsapusztai Unirea vagy akár a Diószegi SK csapata is beleszólhat, hiszen az erőviszonyok igencsak kiegyensúlyozottak.

Negyedszerre sikerülhet?

Bihar megye bajnoka 2015 óta nem nyerte meg a harmadosztályba jutásért kiírt osztályozót. Akkor a Nagyváradi Luceafărul játék nélkül lépett tovább, miután ellenfele, a Kolozs megyei első Tordai Arieșul visszalépett. Ezt követően három bihari csapat próbálkozása volt eredménytelen. 2016-ban a bajnok és kupagyőztes Harangmezői FC lépett vissza az osztályozótól, így a Szatmár megyei bajnok Pusztadaróci Recolta játék nélkül szerezte meg a harmadosztályú tagságot. Két évvel ezelőtt a Diószegi SK próbálkozott, ám az Arad megyei Lippa erősebbnek bizonyult nála. Tavaly a fent már említett Szentmártoni KSK mérte össze erejét a Nagybányai Minaurral, s bár az idegenben lejátszott első mérkőzés igencsak kecsegtető eredménnyel (0–0) zárult, a telt ház – közel 1000 néző – előtt megrendezett visszavágón kétgólos vereséget szenvedtek a bihariak, így továbbra is a megyei bajnokság első osztályában kell szerepelniük.

Máramaros ellen

Az U19-es korosztály megyei bajnoka Máramaros megye legjobbjaival méri majd össze erejét a szintén június elején sorra kerülő területi selejtezőn. A rangsort a Nagyszalontai Olimpia vezeti 38 ponttal, a második helyen, nem kis meglepetésre, a Mácsapusztai Unirea áll 34 ponttal, majd a Vaskohsziklási VFC (32), a Nagyváradi AC 1910 és a Belényesi Bihorul (28–28) következik.

2019.04.18
Galéria
Szoros küzdelem várható a megyei első osztály visszavágóin
A NAC 2010 és a Váradszentmárton küzd a megyei első helyért