Búcsúk, továbbképzők, templomok megáldása

Szent József-búcsúk az egyházmegyében

Március 19-én, kedden, Szent József ünnepén búcsús szentmisét mutatnak be a Katolikus Karitász nagyváradi székhelyén, a Szent József Központ kápolnájában. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László megyés püspök lesz.

A nagyváradi Szent József-templomban a 17 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök, aki a 30 évvel ezelőtt létrehozott plébánia első plébánosa volt. A templom búcsújára a közösség háromnapos lelkigyakorlattal készült, amelyen Bărbuț Péter plébános meghívására a korábbi plébánosok, Kóhr Balázs, Bogdán István és Gyenge Béla atyák buzdították a híveket.

Szakmai továbbképző papok és hitoktatók részére

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja március 21–23. között Nagy Enikő M. Kriszta mallersdorfi ferences nővér irányításával módszertani továbbképzőt szervez folytatásaként a múlt év őszén megkezdett képzésnek. A foglalkozás a Kett-pedagógiára alapozva az elsőáldozásra való felkészítés hatékonyabbá tételét szolgálja.

Felújított templomok megáldása

Böcskei László megyés püspök felújított templomokra kéri Isten áldását az alábbi plébániákon:

- március 23-án, szombaton a 11 órakor kezdődő szentmise keretében áldja meg a külsőleg felújított hegyköztótteleki templomot;

- március 24-én, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise keretében áldja meg a belsőleg felújított élesdi templomot.

Menet az életért

A keresztény felekezetek támogatásával március 23-án, szombaton a házasság, a család és a magzat védelmében újra megszervezik a Menet az életért elnevezésű ökumenikus felvonulást. 15 órakor veszi kezdetét a Szent László téren. A menet a sétálóutcán halad végig, megáll a Barátok temploma előtt, majd az ortodox székesegyház irányába indul tovább, ahol közös imával ér véget.

Szentségimádás Bélfenyéren és Gálospetriben

Március negyedik vasárnapján, 24-én Bélfenyéren és Gálospetriben lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2019.03.18