Micske

Helységházától a tájházig Micskén

GAVALLÉR LAJOS micskei református lelkipásztor számtalan kiadványt jelentetett meg, amelyekben a település múltját, történetét, szokásait, históriáit örökíti meg az utókor számára. Szinte már természetesnek tűnik, hogy nevéhez fűződik a tájház létrehozásának gondolata is.

Együttgondolkodva a közösségért

KOSZTANDI MIHÁLY számára nem újdonság a közigazgatásbeli munka, átlátja az ügyintézés menetét. Nyolc éven át ugyanis alpolgármesterként tevékenykedett Vámosláz községben. A júniusi helyhatósági választások óta az RMDSZ jelöltjeként ő a község első embere.

A múltmentő lelkész ezúttal társszerző

A micskeiek nemcsak lelkipásztorukra leltek GAVALLÉR LAJOS személyében, hanem a település „regösét” is megtalálták benne, aki a régmúltat kutatja precíz, szakszerű és hozzáértő alapossággal.

Bajuszt jutalmazó néptánctalálkozó

Háromszáznál is több fellépő, zsúfolásig megtelt nézőtér jellemezte a Létavértesen megtartott III. Határ Menti Néptánctalálkozót. Az anyaországiak mellett felléptek a nagyváradi, a nagyszalontai és a micskei fürgelábúak is.

Micskén belelendültek a kalákába

Idén már a második Tulipán Kalákát szervezték meg a micskei iskolában. Először sikeresen újítottak fel egy osztálytermet, most lakkoztak.

Orvosi ügyeleti központot avattak Micskén

Micske közigazgatásilag Vámoslázhoz tartozik további öt környező faluval együtt. Bár hivatalosan nem községközpont, a köztudatban mégis annak tekintik. Van iskolája, művelődési háza, orvosi rendelője, és augusztus végétől állandó ügyelete is.

Micskei csillagszerzők

Jó dolog a tehetség, de annak kibontakozásához meg kell teremteni a szükséges feltételeket. Éppen ezért nem méltányolható kellőképpen a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola tehetséggondozó programja, a Csillagszerző Matematikaverseny.

Jótékonysági bál Micskén

Tíz éve működik a micskei Sámuel Ház, melynek működtetője az Érmelléki Református Diakónia Alapítvány. A ház az egyházmegyében lévő hátrányos helyzetű gyerekek ellátását, oktatását biztosítja.

Oldalak