Nagytermi előadások a HolnapUtán Fesztiválon

Április 6-9. között ötödik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A négynapos eseménysorozat idei programjában három nagytermi és három stúdióelőadás is helyet kapott, köztük olyan produkciók, amelyek a hazai és nemzetközi szakma elismerését is kivívták.

Április 6-án, csütörtökön 20 órától a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásával nyit a HolnapUtán Fesztivál nagytermi produkcióinak sora. A formabontó színházi kísérleteiről, valamint különleges zenei és képi világáról ismert Radu Afrim által színre vitt A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve című előadás úgy beszél színház és közönsége viszonyáról, hogy közben az UNITER-díjas rendezőre jellemző abszurd humorral vázolja fel a legkülönfélébb színházlátogatók portréit. A teljes társulatot felvonultató előadás különlegessége, hogy gerincét a színészek improvizációi képezik, középpontjába pedig maguk a nézők kerülnek.

Április 7-én, pénteken 19 órától először lépnek fel határon túli helyszínen a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves zenés színész szakirányú osztály hallgatói, akik ezúttal George Gershwin és Cole Porter dalaira felfűzött játékos színházi show-val (a produkció címe: George&Cole) vendégeskednek a Szigligeti Színház nagytermében. A két amerikai zeneszerző műveiben szövetségre léptette a dzsessz és a komolyzene eszközeit, örökzöld slágerekkel, dzsessz-sztenderdekkel halmozták el az emberiséget, megteremtve ezzel a musical világhódító műfajának alapjait.

A tavalyi kisvárdai színházfesztivál négyszeresen díjazott Úrhatnám polgár című előadása zárja az ötödik HolnapUtán Fesztivált. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója új köntösbe öltözteti Moliére komédiáját, közben azonban rámutat arra, hogy a szerző által bemutatott közeg és a kortárs társadalmi viszonyok között rendkívül sok a hasonlóság, hiszen az elvárások és az ösztönök, az etikett és az alázat közti feszültség, a popularizmus és a bulvár éppúgy ellehetetlenítik ma is a valós emberi kapcsolatok kialakulását. Jourdain úr lendületes humorú és fordulatos történetének címszerepében a Jászai-díjas Pálffy Tibor látható. Az előadást április 9-én, vasárnap 19 órától tűzi műsorára a Szigligeti Színház.

A nagytermi előadásokra kedvezményes árú, 40 lejes Fesztiválbérlet váltható. Jegyek ugyanakkor beszerezhetők a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14–19 óra között, hétvégeken pedig egy órával az előadások előtt), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon.

 

A HolnapUtán Fesztivál teljes programja:

2017. április 6-9., Szigligeti Színház

Április 6., csütörtök:

17 óra, Árkádia Színpad (bábszínház)
Kolozsvári Állami Magyar Színház
Homemade
Rendező: Vargyas Márta

20 óra, Szigligeti Színház, nagyterem
Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház
A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve
R.: Radu Afrim

Április 7., péntek:

16 óra, Árkádia Színpad
Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
Kiadjamagát
R.: Forgách Péter

19 óra, Szigligeti Színház, nagyterem
Színház- és Filmművészeti Egyetem, Budapest
George&Cole
R.: Novák Eszter

22 óra, Szigligeti Stúdió
Pink Mojos and The FuckFaces
Koncert

Április 8., szombat:

18 óra,  Szigligeti Stúdió
Szigligeti Színház 
Trónok arca casting
R.: Balogh Attila

Április 9., vasárnap:

17 óra, Szigligeti Stúdió
HolnapUtán Projekt

19 óra, Szigligeti Színház, nagyterem
Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy
Molière:  Úrhatnám polgár
R.: Sardar Tagirovsky

Jegyek
www.biletmaster.ro
Jegypénztár: H-P: 14-19, Sz-V: egy órával az előadások előtt
Tel.: 0259/401-140